Macrofotografie Workshop

Macrofotografie, een onderdeel van fotografie waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Heerlijk om alle details mooi in beeld te brengen en soms zelfs door de camera nieuwe details te ontdekken.

Maar wat tips & trics om steeds mooiere foto`s te kunnen gaan nemen had ik wel nodig, en heb mezelf opgegeven voor een workshop volledig gericht op macrofotografie. Spannend!

Afgelopen weekend was het zover en zijn we met een klein groepje richting Huijbergen gereden om daar mini paddenstoeltjes en zwammen op de foto te zetten.

In eerst instantie zag ik ze helemaal niet, maar na er op een paar gewezen te zijn begon ik ze ook zelf te spotten…. En voor ik het wist lag ik, in m`n regenpak, kaplaarzen en op een vuilniszak, op de zompige grond foto`s te maken.

Tijdens het fotograferen werd er naast het gebruiken van de juiste camera instellingen ook veel aandacht besteed aan de compositie. Voor mij was vooral het stukje over bewustwording van je achtergrond een puntje van aandacht. Leuk spelen met de kleuren van de omgeving en de lichtinval.

Wat lopen een hoop mensen toch snel voorbij al dit moois! Ik hou vanaf nu m`n ogen op de grond gericht in de paddenstoelen-tijd 😉

Deze leuke en leerzame workshop werd gegeven door Anita Bosker.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s